søndag den 15. april 2012

En s(l)inglemors bekendelser

Engang i fordums tid var jeg noget så flatterende som Enlig Mor. En pudsig titel, ikke? Både så trist og så stolt. For at gøre en ualmindelig lang historie kort, så gik jeg i intens identites-definitions-mode og tænkte RIGTIG meget over den titel. Jeg arbejdede målrettet og bevidst på at få det allerbedste ud af situationen, og det står for mig som en af de mest intense perioder i mit liv. Den varede kun et enkelt år, men damn, jeg lærte meget om mig selv. Det er svært at rangliste sådan en læring, for hvad er vigtigst at kunne? Jonglere barn, vasketøj, indkøb, job, 20 km på cykel i snevejr, madlavning og Kat-tid? Eller at indse, dybt i sit hjerte, at man kan selv. Helt selv?

Under alle omstændigheder, så lærte jeg mig at ændre planer på et splitsekund. At tage bestik af situationen og lynhurtigt få det bedste ud af den. Jeg lærte mig en masse praktiske fifs til, hvordan man får en dag til at hænge bare nogenlunde sammen. Jeg kan med stolthed berette, at INGEN af de fifs står i Den Store Encyklopædi For Mødre Med Tjek På Tingene med undertitlen: Sådan Bager Man Økologiske
Speltboller Af Surdej Og Hjemmemalet Mel. Nej, de står nærmere i Håndbogen For Mødre Med Lort På Styret. Med undertitlen: Sådan Forvandler Du Lort Til Lagkage.

Et af de fif trak jeg op af hatten idag. Min kæreste har været på arbejde hele mandag, til FCK-Babselona kamp tirsdag, og hvad var det igår? Noget, der på en eller anden måde gjorde ham ukampdygtig; jeg kan sgu ikke engang huske, hvad det var. I dag har han så været rigtig syg. Hvad gør en træt mor med et ammebarn på 5 måneder, der efterhånden suger godt på reserverne og en 3 årig teenager? En 3 årig, der kan skrige og pyldre sig gennem en eftermiddag, hvis han fornemmer, en voksen ikke er på toppen og dermed tilgængelig.

Hun tager i IKEA med ungerne og sælger turen som et restaurant-besøg. 70 kr og et par timer senere var eftermiddagen gået til  alles fulde tilfredshed. Baby har siddet i slyngen hos mor, 3 årig har leget og været på restaurant, og vigtigst: haft en god eftermiddag uden skæld-ud,  mor har shoppet gavepapir med hjerter (kærlighed ved første blik) og kæresten har haft ro i huset. Tal om en win-win!

Nyd dagen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar